Barcelona

Barcelona recupera la normalitat després de les restriccions per la visita del papa

La circulació torna a fluir per la capital catalana després d'un cap de setmana en què diversos carrers del centre s'han convertit en zona lliure de vehicles. La visita del papa i la dedicació de la Sagrada Família han afectat el trànsit i els transports públics durant el vespre de dissabte i bona part de diumenge. Ha estat un dia complicat, especialment al matí, però el dispositiu de seguretat ha funcionat sense problemes. Amb l'últim acte a l'Obra del Nen Déu, s'han acabat els talls i les restriccions.

Actualitzat
Barcelona torna a la normalitat amb el final dels actes públics de la visita del papa. S'han reobert els carrers tallats i ja no hi ha restriccions.

L'entorn de la Sagrada Família s'ha començat a desbloquejar després de les dues del migdia. Des de les set del matí la zona estava blindada. Els convidats han necessitat la invitació que els assigna sector, porta d'entrada i seient per accedir a la Sagrada Família. Els veïns han hagut d'acreditar la seva identitat i la vinculació amb l'adreça dins de l'àrea, és a dir, demostrar la residència o la vinculació familiar amb el titular d'un habitatge. Servia el DNI, el passaport o rebuts de companyies de subministrament. Els treballadors han hagut de mostrar el contracte laboral o bé una carta del propietari del negoci en què es reconegués que treballen a l'empresa dins de la zona restringida.

l'entorn de la catedral de Barcelona, on es troba la seu episcopal i on s'ha allotjat el papa, la prohibició de circular s'ha allargat fins a les cinc de la tarda de diumenge.

A la tarda, les restriccions s'han traslladat a l'entorn de l'Obra del Nen Déu. La visita privada del papa en aquest centre ha comportat talls de trànsit des de les tres de la tarda fins a més tard de les sis. A partir de les dues del migdia també s'ha tancat l'estació de Maragall, de les línies 4 i 5.

El Bicing, l'últim en funcionar

Les restriccions que més han durat han estat les del Bicing. La visita del pontífex també fa que s'hagin inutilitzat una vintena d'estacions a la zona d'influència del recorregut papal. Fins a les vuit del vespre de diumenge no s'han pogut fer servir.
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut