Kabul

Els talibans prenen el control de dos districtes del sud de l'Afganistan

Els talibans han aconseguit el control de dos districtes de la província afganesa de Helmand, al sud del país, segons ha confirmat el portaveu del govern de Kabul. Tot i això, tant el govern afganès com les forces de la coalició internacional li han tret importància i creuen que en els pròxims dies, l'Operació Empènyer la Muntanya revertirà la situació. Avui mateix, el Pakistan ha arrestat mig centenar de talibans a la província de Baluchistan, una de les zones que ha servit de refugi d'aquest grup, després d'haver perdut el poder.

Actualitzat

Es tracta d'una operació que demostra un cert punt d'inflexió, per acontentar la Casa Blanca i l'OTAN, que han pressionat reiteradament el govern de Pervez Musharraf perquè apliqui més pressió sobre els talibans.

Pel que fa a la presa del control de dos districtes de la província de Helmand, al sud del país, els talibans haurien utilitzat artilleria pesant contra només 42 policies que defensaven les posicions governamentals. Quan els policies es van retirar, vuit cotxes amb homes armats procedents del Pakistan van entrar a territori afganès i van prendre el control dels districtes.

Precisament, en aquesta àrea han mort un soldat de la coalició militar liderada pels Estats Units i nou presumptes talibans, segons el Ministeri de Defensa de l'Afganistan.

Anar al contingut