Afganistan

Els talibans maten el conductor del periodista italià segrestat i reclamen a Roma que retiri les tropes si el vol amb vida

Un portaveu talibà ha anunciat l'execució de Said Agha, el conductor afganès segrestat el passat 4 de març juntament amb el periodista italià Daniele Mastrogiacomo, del diari "La Repubblica", i el seu traductor a l'Afganistan. Els talibans asseguren que han degollat Agha després de confirmar que era un espia de les forces militars estrangeres. En canvi, descarten que Mastrogiacomo i l'altre ostatge ho siguin i asseguren que si el govern italià accepta les seves peticions seran alliberats. Reclamen que Roma retiri les seves tropes de l'Afganistan i l'alliberament de tres destacats talibans.

Actualitzat
Daniele Mastrogiacomo i els seus dos acompanyants, el xofer executat aquest matí i el traductor, van desaparèixer el 4 de març a la província afganesa de Helmand, a l'oest del país. Fins aquesta setmana es desconeixia el parador d'aquests tres homes i si eren vius o no. Dimecres, però, es va difondre un vídeo on el mateix periodista explicava que havia estat segrestat per un grup de talibans que havien considerat que havien entrat il·legalment en el seu territori.

L'endemà, dijous, els talibans van amenaçar de matar el periodista en dos dies si el govern d'Itàlia no accedia a parlar. Les seves exigències són la retirada de les tropes italianes del país i l'alliberament de tres destacats membres del seu moviment empresonats a l'Afganistan.

Les últimes notícies sobre el segrest han arribat a primera hora d'avui. Un portaveu dels talibans ha anunciat la mort del conductor afganès, després que l'acusessin d'espia, i ha explicat que els altres dos retinguts no han estat considerats "enemics". També s'han mostrat disposats a ampliar el termini per negociar les seves exigències amb el govern italià, condició indispensable per alliberar els ostatges.
Anar al contingut