Catània

Els supervivents del naufragi davant de Líbia arriben al port de Catània i en detenen dos, per tràfic de persones

Un dels rescatats ha estat traslladat d'urgència amb helicòpter a un hospital, per complicacions clíniques

RedaccióActualitzat

Només una vintena, entre centenars. Aquesta és la xifra de supervivents després del naufragi d'una embarcació davant de la costa de Líbia, el cap de setmana passat. En total, són 28 persones. Al port sicilià de Catània, n'hi han arribat 27. Un dels immigrants ha estat traslladat d'urgència amb helicòpter a un hospital, per complicacions clíniques.

El ministre d'Infraestructures italià, Graziano Delrio, els esperava al port, on també hi havia efectius dels serveis d'assistència per atendre'ls. Després, s'ha procedit a identificar-los.

Les autoritats italianes, a més a més, han detingut dos homes com a responsables de tràfic de persones. Un d'ells és el capità.

El testimoni dels supervivents serà clau per determinar el nombre de persones que hi havia a bord en el moment de l'enfonsament de l'embarcació. Segons les primeres declaracions, hi viatjaven entre 750 i 900 persones. El supervivent que és a l'hospital ha assegurat als magistrats italians que hi viatjaven més de 900 persones i que hi havia 50 menors i 200 dones.

La Fiscalia de Catània ha demanat que aquestes xifres s'analitzin amb cautela, però, si es confirmen, es tractaria de la catàstrofe més gran en aigües del Mediterrani. De moment, la Guàrdia Costanera italiana manté el balanç de 28 supervivents i 24 víctimes mortals.

Els fets van tenir lloc la matinada de diumenge, quan la Marina italiana va rebre una petició d'auxili. Van demanar a un vaixell portuguès que era a la zona que s'hi apropés, per ajudar l'embarcació. Segons una primera reconstrucció dels fets, els immigrants, en veure el mercant, es van situar en un extrem de la barca i la van fer bolcar.

Els caps d'estat i de govern de la UE estan convocat dijous a una reunió extraordinària per tractar la qüestió.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut