Londres

Els Stones publiquen el seu primer àlbum d'estudi en una dècada

Amb "Blue & Lonesome", el llegendari grup britànic torna als seus orígens interpretant versions de blues de Chicago

Actualitzat

Els Rolling Stones publiquen aquest divendres "Blue & Lonesome", el seu primer disc d'estudi en més d'una dècada. L'últim va ser "A bigger bang", el 2005. El quartet britànic dóna una nova vida a velles cançons de blues, compostes per alguns dels seus herois, com Little Walter o Howlin Wolf.

Les dotze cançons que integren l'àlbum es van gravar en només tres dies el desembre de l'any passat als British Grove Studios de Londres, segons ha explicat el mateix Mick Jagger, el líder icònic de la banda. Els Stones recuperen així les seves arrels musicals, el blues americà, que a finals de la dècada dels 60 i principis dels 70 va tenir una gran influència a l'escena del rock britànic. El disc compta amb la participació en dos dels temes d'Eric Clapton, que en el moment de la gravació estava treballant en el seu àlbum en un altre dels estudis.

Don Was, el coproductor de l'àlbum, ha dit que el disc representa un "testament manifest de la puresa del seu amor per fer música". "El blues és per als Stones, l'essència de tot el que fan", ha afegit Was. El grup de Mick Jagger culmina d'aquesta manera un any que l'ha portat de gira per l'Amèrica Llatina amb un concert històric gratuït a l'Havana. Els Rolling Stones han venut més de 200 milions de còpies comercialitzades a tot el món.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut