Barcelona

Els socis del govern aproven la divisió de Barcelona en 73 barris amb el rebuig de CiU i PP

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat la nova planificació territorial de Barcelona en 73 barris. PSC i ICV ja van aprovar la setmana passada en comissió el nou mapa de la ciutat. L'esquerra de l'Eixample es divideix en dos barris i el Poblenou ho fa en cinc. Aquesta divisió i la segregació de Camp de l'Arpa del Clot han dut CiU i els veïns a rebutjar la iniciativa del consistori. Finalment, ERC ha fet costat als seus socis perquè s'ha descartat denominar Antics Palaus a la zona compresa entre Sant Pere, Santa Caterina i el Born.

Actualitzat

El govern ha presentat el nou pla de barris com una eina eficaç de descentralització. L'esquerra de l'Eixample es divideix en vertical i adopta els noms d'Antiga i Nova Esquerra de l'Eixample, i el Poblenou es divideix en cinc barris. La nova planificació, que divideix Barcelona en 73 barris, en reconeix tres de nous: la Clota, a Horta-Guinardó; Can Paguera, a Nou Barris, i Baró de Viver, a Sant Andreu. Camp de l'Arpa queda segregat del Clot.

La divisió de Poblenou i la segregació de Camp de l'Arpa ha portat CiU i els veïns a posicionar-se en contra del projecte. El pla convergent preveia la divisió de Barcelona en 66 barris, entre els quals n'hi havia un d'únic que aglutinava Clot i Camp de l'Arpa i un altre que feia el mateix amb el Poblenou.

Així i tot, Convergència i Unió ha lamentat la manca de temps per negociar, ja que, segons la seva opinió, amb més es podria haver arribat a un acord. La formació nacionalista ha dit que els veïns "no notaran res de res" i que el disseny respon a criteris geogràfics i no sentimentals.

ERC s'ha afegit finalment a la proposta dels seus socis perquè no s'ha denominat Antics Palaus la zona del barri antic. Ara s'anomenarà Santa Caterina-Sant Pere-la Rivera. Amb tot, membres de la formació republicana han reconegut que s'haurien estimat més la unitat del Clot i del Poblenou. Per la seva banda, el PP ha acusat el consistori de voler amagar que la seva prioritat ha estat el Fòrum i s'han desentès dels barris.

Anar al contingut