Barcelona

L'ANC aprova amb un 96% dels vots implicar-se a les llistes del 27-S

Un total de 16.000 persones han votat, una xifra molt superior de la de les últimes eleccions al secretariat

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional Catalana ha aprovat gairebé per unanimitat implicar-se activament en les llistes de les eleccions del 27 de setembre. El 96% dels socis de l'ANC han votat a favor d'una "proposta transversal".

Segons els resultats provisionals que acaba de fer públics l'entitat, i a l'espera de recomptar els que s'han rebut per correu electrònic, han votat a favor de la pregunta el 96% dels socis, mentre que un 3'4% hi ha votat en contra.

Un total de 16.000 persones han votat, una xifra molt superior als que es van registrar en les últimes eleccions al secretariat, aquest mateix any. L'ANC té 35.000 socis.

D'aquest 16.000 vots, 5.000 corresponen a la participació per correu electrònic. Aquesta bossa de vots encara s'ha de comptar en els resultats finals. Dels 11.239 de presencials, el 96% han estat a favor del sí.

El president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, creu que aquest resultat va més enllà dels mateixos socis de l'entitat.

"El valor d'aquest resultat és que va més enllà del que és l'opinió del soci de l'Assemblea i pot representar la sensibilitat de la major part dels votants dels principals partits independentistes."

Sànchez ha explicat que ara el Secretariat posarà sobre la taula diverses propostes que debatrà amb la resta d'entitats i partits per aconseguir una confluència. I ha marcat com a termini màxim per tenir un acord el 20 de juliol.

 

Una pregunta complexa

L'ANC havia habilitat a tot el territori català 178 punts de votació perquè entre divendres a la tarda i dissabte al migdia els seus socis contestessin una pregunta complexa:

"Desitges que l'ANC busqui les complicitats necessàries amb altres entitats i forces polítiques per impulsar una proposta electoral de la màxima transversalitat, per garantir el caràcter plebiscitari del 27-S que ens porti a la independència de Catalunya?".

La direcció de la formació havia demanat un aval clar dels socis per poder moure fitxa a la proposta que els va fer el president de la Generalitat, Artur Mas, de liderar una llista unitària de cara al 27 de Setembre. En tot cas, el president de l'entitat, Jordi Sànchez, sempre va especificar que l'aval no seria per fer una llista pròpia, sinó per negociar amb la resta d'entitats i els partits la possibilitat de confluència.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut