Socis de la cooperativa agrícola de l'Aldea voten en l'assemblea celebrada al poliesportiu local. (Foto: ACN)
Socis de la cooperativa agrícola de l'Aldea voten en l'assemblea celebrada al poliesportiu local. (Foto: ACN)
L'Aldea

Els socis de la cooperativa de l'Aldea donen llum verda a la nova junta rectora

Més d'un 80% dels socis de l'entitat han donat suport en assemblea a la nova candidatura, però han rebutjat els comptes corresponents a l'any passat.

RedaccióActualitzat
La Cooperativa Agrícola de l'Aldea ja té una nova junta rectora. Més d'un 80% dels socis de l'entitat han donat suport en assemblea a la nova candidatura, presidida per Montse Llosa i organitzada en les últimes setmanes per rellevar els actuals dirigents, en funcions des del juny passat.

En canvi, els socis no han donat el vistiplau als comptes anuals corresponents a l'exercici del 2011. Els comptes, els darrers de la junta presidida per Fernando Falcó, confirmen les pèrdues d'1,5 milions d'euros que té la cooperativa, però detalla que no són del darrer any, sinó que es produeixen des del 2008.

El principal repte de la nova junta de la cooperativa serà presentar un pla de viabilitat que permeti recuperar els estalvis dels socis, després de la fallida de la secció de crèdit. Aquest pla de viabilitat necessitarà el suport d'un 50% dels impositors de la cooperativa, en concurs de creditors. Els nous dirigents compten que tindran el suport de la Generalitat.

En la seva presentació, Montse Llosa s'ha mostrat convençuda de poder "salvar la cooperativa". Llosa ha assenyalat com a "culpable" de la situació l'exgerent Daniel Ferré, a qui ha qualificat de "personatge nefast i antisocial" i s'ha marcat com un "tema personal" fer que "pagui pel que ha fet".

Anar al contingut