Barcelona

Els socis de govern demanen que Pizarro comparegui al Parlament al setembre i l'oposició, aquest agost

Tots els partits demanaran la compareixença al Parlament del president d'Endesa, Manuel Pizarro, per la històrica apagada del 23 de juliol. Ara bé, els partits del govern prefereixen que comparegui a la tardor, mentre que els partits de l'oposició volen que ho faci la setmana que ve.

Actualitzat
Els tres socis de govern demanaran formalment que el president de Fecsa Endesa, Manuel Pizarro, comparegui al Parlament, al setembre, per donar explicacions en relació amb la gran apagada elèctrica que hi va haver a Barcelona. El PSC, ERC i Iniciativa han acordat esperar a que comenci el període ordinari de sessions de la cambra, malgrat que tant CiU com el PP ja van avançar que sol·licitarien la presència urgent de Pizarro, és a dir, per aquest mes d'agost.

El fet, però, és que la compareixença davant de la Diputació Permanent de la Cambra ja la poden forçar dos grups parlamentaris i, per tant, el màxim responsable de l'elèctrica espanyola podria comparèixer aquest mateix mes d'agost. A més de Pizarro, el PP demanarà la compareixença del president de Red Eléctrica Española, Luis Atienza, i del conseller d'Economia, Antoni Castells. Per la seva banda, CiU també sol·licitarà la del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal.
Anar al contingut