València

Els socialistes valencians es querellen contra Camps per suborn, prevaricació i finançament irregular

El Partit Socialista del País Valencià ha denunciat Francisco Camps per suborn, prevaricació i finançament irregular. La querella, presentada al Tribunal Superior de Justícia de València, es basa en fets denunciats sobre una suposada trama per finançar il·legalment el PP de València. Els socialistes valencians diuen que la direcció del PSOE n'està informada i que tenen el seu suport.

Actualitzat
En la querella també s'hi han inclòs diversos empresaris de la construcció com Enrique Gimeno, president de Facsa; Enrique Tomás Ortiz, administrador únic d'Enrique Ortiz e Hijos Contratista de Obras SA; Antonio Pons, president del grup Piaf; Vicente Cotino, administrador de Sedesa, i Luis Batalla, administrador de Lubasa. La llista es completa amb el sotssecretari d'Organització del PPCV, David Serra; la tresorera del PPCV, Yolanda García; la directora general de Promoció Institucional de la Generalitat, Daura Ibars; l'exdirector de RTVV Pedro García; el membre del Consell d'Administració d'Orange Market Cándido Herrero, i l'apoderat de Special Events, José Luis Izquierdo.

La querella -que es presenta "després que s'han rebutjat en seu parlamentària més de 450 preguntes sobre contractacions amb les empreses implicades"- es fonamenta en dos informes policials de la Brigada de Blanqueig de Capitals, el primer del 31 de juliol i un segon referent a la visita del Papa a València el 2006 amb motiu de la Trobada de les Famílies, i també en informació obtinguda en escorcolls a seus d'Orange Market i a "pisos francs" de la trama, en converses telefòniques i correus electrònics intervinguts amb autorització judicial i en declaracions d'alguns dels implicats.

El PP afirma que el PSPV ha entrat en un "camí autodestrucció"

El portaveu del PP a les Corts i conseller de Solidaritat i Ciutadania, Rafael Blasco, ha afirmat que el PSPV-PSOE "ha entrat definitivament en el camí de la seva autodestrucció política amb la presentació d'una querella que és un insult als valencians". Blasco, a través d'un comunicat, ha afirmat que els votants socialistes "no es mereixen uns dirigents tan canalles" i ha assenyalat que el portaveu socialista a les Corts, Ángel Luna, i el secretari general del PSPV, Jorge Alarte, "se situen a la frontera de la pocavergonya política".

Camps no comenta les declaracions de Fraga perquè és "un lleial i disciplinat militant"

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, ha declinat opinar sobre les declaracions del president fundador del PP, Manuel Fraga, ja que no parla de qüestions del PP fora del partit perquè és "un lleial i disciplinat militant". Camps ha fet aquestes declaracions després que Fraga va donar el seu suport a l'alcaldessa de València, Rita Barberà, i va qüestionar el futur del president de la Generalitat.
Anar al contingut