La UE acusa Marine Le Pen de desviar fons europeus per a actes del seu partit
Marine Le Pen amb l'alcalde de Perpinyà, Louis Aliot
Perpinyà

Els socialistes es retiren de Perpinyà perquè guanyin els conservadors i no el Front Nacional

El Partit Socialista Francès es retira de la segona volta a les eleccions municipals de Perpinyà. El gest pretén afavorir la candidatura dels conservadors de la UMP i impedir l'accés a l'alcaldia del Front Nacional, la llista més votada a la primera volta.

RedaccióActualitzat

L'ascens dels ultradretans del Front Nacional ha provocat que el Partit Socialista Francès hagi anunciat que es retira de la segona volta a les eleccions municipals de Perpinyà. El gest pretén afavorir la candidatura dels conservadors i impedir l'accés a l'alcaldia del Front Nacional, la llista més votada a la primera volta.

L'aspirant socialista, Jacques Cresta, ho ha comunicat aquest matí, després que ahir el partit del president francès François Hollande llancés la consigna de crear un front per barrar l'accés al poder del partit d'extrema dreta que encapçala Marine Le Pen.

A la primera volta de les municipals, diumenge passat, Louis Aliot, el vicepresident del Front Nacional, va ser la llista més votada amb un 33,8%, al davant de l'actual alcalde del partit conservador UMP Jean-Marc Pujol, que va aconseguir el 30%. Els socialistes no van passar del 12% dels vots. La decisió de Cresta fa que diumenge que ve es disputin la capital de la Catalunya del Nord la UMP i el Front Nacional.

Anar al contingut