València

Els socialistes es querellen contra Francisco Camps i la resta d'imputats pel "cas Gürtel"

Els socialistes valencians han presentat una querella criminal contra el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i contra la resta d'imputats pel "cas Gürtel". Amb aquesta acció volen personar-se en la causa i defensar -diuen- "l'interès públic". La querella apunta a un delicte de suborn, però els socialistes no descarten que, amb els avenços de la instrucció, s'ampliï a altres delictes i a altres càrrecs. Precisament aquest dimarts han declarat, en qualitat de testimonis, 35 alts càrrecs de la Generalitat que van autoritzar contractes amb l'empresa Orange Market.

Actualitzat
Un total de 35 alts càrrecs de la Generalitat Valenciana han declarat aquest dimarts al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià en relació amb el "cas Gürtel", la presumpta trama de corrupció que esquitxa el Partit Popular. Els 35 alts càrrecs que van autoritzar contractes amb Orange Market, una de les empreses investigades, estaven citats com a testimonis. El jutge del "cas Gürtel" va decidir la setmana passada cridar a declarar totes les persones que havien autoritzat contractes entre la Generalitat Valenciana i l'empresa Orange Market, així com els que van formar part de les meses de contractació.

A la sortida del tribunal, cap d'ells ha volgut declarar davant la premsa. L'interrogant és quins criteris es van seguir per adjudicar a Orange Market, per exemple, l'estand del País Valencià a la fira de turisme Fitur de Madrid durant quatre anys, tot i no presentar sempre l'oferta més barata. Recordem que l'empresa Orange Market està presidida per Álvaro Pérez, àlies "El Bigotes", l'home de Francisco Correa al País Valencià.

Les declaracions dels imputats en la branca valenciana d'aquest cas de suposada corrupció que esquitxa el Partit Popular van començar la setmana passada amb la compareixença de l'exvicepresident i exconseller de la Generalitat Valenciana Víctor Camps, el portaveu popular a les Corts i secretari general del PP autonòmic, Ricardo Costa, i el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, entre d'altres.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut