Schulz negociarà un possible govern amb Merkel (Reuters)
Schulz negociarà un possible govern amb Merkel (Reuters)
Berlín

Els socialistes alemanys accepten dialogar amb Merkel per intentar formar govern

Ho ha decidit el congrés federal de l'SPD, que ha elegit novament Martin Schulz com a president de la formació, amb més del 80% dels vots

RedaccióActualitzat

Angela Merkel té una nova oportunitat per intentar formar govern. Aquest dijous, el congrés federal dels socialistes alemanys (SPD) ha aprovat per una àmplia majoria obrir converses amb els conservadors per estudiar la formació d'un nou executiu amb la cancellera, sense excloure una gran coalició, una opció controvertida dins el partit que ha estat fortament criticada per les seves joventuts. Aquest hipotètic suport a Merkel evitaria repetir les eleccions generals del setembre

La decisió s'ha pres poc abans que l'SPD reelegís Martin Schulz com el seu president amb gairebé el 82% dels vots en un congrés federal en què no s'ha presentat cap candidat alternatiu.

 

 

Els socialistes alemanys han acceptat negociar amb els conservadors de Merkel després que les converses entre la formació de la cancellera, els liberals i els verds fracassessin.

Martin Schulz ha assegurat que analitzaran totes les opcions sobre la taula i ha assenyalat que es podria trobar una "nova forma" de fer costat al govern, deixant entreveure que no necessàriament s'hauria de construir una coalició formal, com és tradicional a Alemanya. Schulz ha parlat de diferents alternatives:

"Potser són noves eleccions, potser una cooperació, potser una tolerància, potser una coalició. Doneu-nos l'oportunitat d'explorar totes les opcions."

Les negociacions poden ser llargues perquè l'SPD ha acordat fer un nou congrés extraordinari sobre les converses i qualsevol decisió final se sotmetrà al vot dels militants.

Anar al contingut