Barcelona

Els sistema Ter-Llobregat arriba al 60% de capacitat

Les pluges de les darreres setmanes han acabat amb la situació d'excepcionalitat que va obligar la Generalitat a dissenyar un pla per garantir l'abastiment d'aigua de boca. Segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua, (ACA), els embassaments del sistema Ter-Llobregat, els que garanteixen l'aigua a l'àrea metropolitana de Barcelona, es troben actualment al 60% de capacitat, el triple de les reserves que ara fa només dos mesos, quan es van situar en un crític 21%.

Actualitzat
Així doncs, tranquil·litat, almenys de moment, perquè l'abastiment d'aigua està garantit durant uns mesos. El sistema Ter-Llobregat ha superat, de mitjana, el 60% de la seva capacitat, mentre que l'any passat per aquestes dates es trobaven al 58%. Els pantants de Sau, Susqueda, la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç emmagatzemen prop de 370 hectòmetres cúbics d'aigua.

Les pluges han beneficiat, en general, totes les conques internes catalanes que s'apropen a un 58% de capacitat, molt lluny ja de les xifres alarmants de les darreres setmanes.

Aquests nivells encara podrien augmentar més, ja que, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dilluns s'esperen pluges en qualsevol indret de Catalunya, especialment a les comarques de l'interior.
Anar al contingut