Els secretaris d'acció sindical d'UGT i CCOO, Toni Ferrer i Ramón Górriz, en una imatge d'arxiu (Font: EFE)
Els sindicats posen en marxa els mecanismes per convocar la vaga. (Font: EFE)
Madrid

Els sindicats UGT i CCOO consideren que la tramitació de la reforma laboral dóna més motius per a la vaga general

Els sindicats UGT i Comissions Obreres han criticat la tramitació del projecte de llei de reforma laboral al Senat i consideren que cada vegada hi ha més motius que avalen la vaga general del 29 de setembre. Els dos sindicats han denunciat a Madrid que la retallada dels drets dels treballadors és creixent i interpreten com un atac i un desprestigi als desocupats l'anunci del ministre de Treball, Celestino Corbacho, de reduir de 100 a 30 dies el període màxim de què disposen per rebutjar ofertes de treball i cursos de formació.

Actualitzat
Els sindicats UGT i CCOO han demanat de forma conjunta al govern espanyol que retiri la reforma laboral, que aquests dies es debat al Senat. Els sindicats la consideren injusta, ineficaç i una retallada dels drets dels treballadors. A més, han lamentat que algunes qüestions s'hagin pactat en l'àmbit polític, amb alguns grups de l'arc parlamentari, i no s'hagin plantejat en la negociació amb els sindicats i la patronal.

Per als sindicats, les esmenes a la reforma laboral que aquest dimarts i dimecres es debaten al Senat aprofundeixen en la retallada de drets dels treballadors i són nous motius per a la vaga general que les dues formacions van convocar per al 29 de setembre.

Crítiques a les propostes de Corbacho

Una altra crítica conjunta dels sindicats ha estat dirigida a la proposta que aquests dies ha plantejat el ministre de Treball, Celestino Corbacho, de reduir de 100 a 30 dies el límit màxim que tenen les persones sense feina per rebutjar ofertes de treball o cursos de formació. El secretari d'acció sindical de la UGT, Toni Ferrer, ho ha valorat com un "atac als desempleats" i ha denunciat que la mesura té com a objectiu retallar les prestacions i com a efecte, modificar a la baixa l'estadística d'aturats. Per la seva banda, des de CCOO, Ramon Górriz, ha criticat que la proposta arribi en època de vacances i sense negociació.

Els sindicats també veuen com un avís per a una nova retallada de drets les declaracions que Corbacho ha fet a "El matí de Catalunya Ràdio", on el ministre ha valorat com a "raonable" incrementar a 20 anys el període per calcular la pensió.

Anar al contingut