Barcelona

Els sindicats reclamen que l'atur es tracti com el principal problema del país

Els dirigents del sindicats majoritaris catalans, Gallego i Àlvarez, coincideixen a valorar molt negativament les noves dades d'atur, alerten dels riscos que comporten, demanen tornar a la situació anterior a la reforma laboral i reclamen que l'atur es tracti com el principal problema del país.

RedaccióActualitzat
Els sindicats han valorat de forma molt negativa les dades d'atur fetes públiques aquest dijous. La taxa d'atur a Catalunya s'ha enfilat fins al 23,9 per cent de la població activa i ja hi ha 900.000 persones sense feina. A Espanya, són gairebé 6 milions, amb una taxa d'atur que supera el 26 per cent.

Des de Comissions Obreres, Joan Carles Gallego creu que es constata el fracàs de les polítiques de retallades i ha reclamat posar l'atur com a primer problema del país.

Gallego ha recordat que molts parats catalans fa més d'un any que estan sense feina i ha alertat dels perills que això comporta.

"Això, malauradament, si no canvien les polítiques, no té aturador. 6 milions al conjunt de l'estat i 900.000 persones aturades a Catalunya és una greu mostra d'un perill social. Si no canviem les coses correm el risc d'una fractura social, que hi hagi molts grups de persones, de sectors que estiguin ja en situació d'exclusió social, de pobresa, de misèria, i això una societat com la nostra no s'ho pot permetre."

Pel que fa al secretari general de l'UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez ha dit que "estan arruïnant el país, no només per la destrucció de llocs de treball al sector privat, sinó també al sector públic. La reforma laboral, un any després, pel que serveix és per generar més i més desocupació. Crec que s'ha de tornar a la situació anterior i que els EROs han de ser aprovats prèviament per l'administració i no com està passant ara a Catalunya, que veiem que dia si dia no estan tancant empreses sense cap raó ni econòmica ni productiva".



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut