Catalunya

Els sindicats protesten a diverses ciutats contra la jubilació als 67 anys i les retallades socials

Diversos centenars de treballadors s'han concentrat al migdia davant de la delegació de Foment del Treball de Barcelona i més tard s'han traslladat fins a la plaça de Sant Jaume. Ha estat la més nombrosa de les diverses protestes que s'han celebrat a la major part de les grans ciutats catalanes i que s'han sumat a la jornada de protestes convocades a tot Europa. Ens sindicats han engegat aquest dimecres un nou calendari de mobilitzacions contra les mesures econòmiques del govern espanyol. Reclamen més diàleg tant pel que fa a la negociació col·lectiva com per reformar el sistema de les pensions. El líder de CCOO, Joan Carles Gallego, ha tornat a amenaçar de vaga general al gener.

Actualitzat
La principal concentració ha tingut lloc a la una del migdia al centre de Barcelona, on han anat centenars de treballadors de les administracions públiques. Abans, però, estaven cridats a mobilitzar-se els treballadors dels sectors industrials, com el metall, la química o la construcció, davant de la subdelegació del govern a Barcelona, que han anat fins a la seu de Foment del Treball, on segons el previst s'han concentrat al migdia.

També els treballadors del comerç i l'hostaleria s'han aplegat al portal de l'Àngel cap a les onze del matí i a la mateix hora, els sindicats del sector de l'educació han fet una concentració davant la seu de Muface, al passeig de Gràcia de Barcelona.

La capital catalana no ha estat l'únic escenari de les mobilitzacions. Diverses desenes de treballadors s'han concentrat a Lleida durant uns deu minuts al punt del migdia davant la seu dels sindicats CCOO i UGT en protesta per la retallada dels drets laborals i socials a Europa i en defensa del benestar i la cohesió social. A la mateixa hora, també hi ha hagut protestes a Girona (al polígon Vilablareix i davant de la subdelegació del govern) i a Tarragona (a la Rambla Nova). També a Terrassa (al Mercadal Martí l'Humà); davant dels ajuntaments de l'Hospitalet de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Vic o Igualada, i davant les Oficines de Treball de la Generalitat de diverses ciutats catalanes, com Granollers. A la riera de Mataró s'ha fet una plantada de caques amb el lema "Aquestes retallades socials són una caca, plantem-hi cara!".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut