El ministre Zoido, aquest dimecres, atenent els mitjans (EFE)
El ministre Zoido, aquest dimecres, atenent els mitjans (EFE)
Madrid

Els sindicats policials trenquen converses amb Zoido sobre l'equiparació salarial

El ministre apel·la al diàleg per arribar a un acord amb els sindicats de les forces de seguretat de l'Estat

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior apel·la al diàleg per intentar arribar a una entesa sobre l'equiparació salarial i l'aportació de complements de les forces de seguretat de l'Estat (FSE), després que aquest dimarts s'hagin trencat les negociacions. Als passadissos del Congrés, Juan Ignacio Zoido s'ha mostrat conciliador de cara a acostar posicions amb els sindicats policials i les associacions de guàrdies civils per equiparar els salaris dels agents amb els dels Mossos o l'Ertzaintza, unes posicions que, ara per ara, es presenten molt distanciades.

Els sindicats van trencar converses amb el ministeri després de qualificar de "misèria inacceptable" l'oferta que els van fer. Diuen que Zoido els ha pres el pèl.

En un comunicat conjunt diuen: "Fins aquí hem arribat. Zoido mentia. Anunciem que és el final de la negociació per assolir l'equiparació salarial. S'ha demostrat quina és la dimensió d'aquest engany massiu." Assenyalen que l'oferta d'Interior no és "ni equiparació completa i total ni mitja equiparació", sinó una "oferta miserable pels seus termes; ofensiva, per les seves condicions."

 

 

Els sindicats de la Policia Nacional i les associacions de la Guàrdia Civil afegeixen en el comunicat: "No serem còmplices d'aquesta traïció als millors professionals de la seguretat pública, perpetrada per un ministre que, o mai ha dit la veritat o ha estat víctima del seu 'company' Montoro", en al·lusió al ministre d'Hisenda.

El text conjunt indica que els plans de Zoido i del secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, "passaven per injectar als dos cossos 200 milions d'euros el 2018 per al complement específic singular i la productivitat". "Per al 2019 proposen 100 milions d'euros i per al 2020, 200 milions més", afegeix. "En definitiva -continua dient el comunicat-: en 500 milions d'euros en tres anys per a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil és en el que valora aquest govern el seu compromís d'equiparació salarial." I recorda que en la primera reunió de les converses, Interior va portar un document que recollia una xifra de 1.500 milions.

Anar al contingut