Madrid

Els sindicats no convocaran una vaga general i confien que les propostes de la patronal no arruïnin el diàleg social

Els sindicats descarten convocar una vaga general a curt termini i confien en el compromís del govern espanyol perquè no tirin endavant les propostes de la CEOE a favor de flexibilitzar el mercat laboral i rebaixar el preu dels acomiadaments. Segons els sindicats, la reforma laboral no generarà llocs de treball i aposten per un canvi en el model productiu. Reclamen que la renovació de l'Acord de Negociació Col·lectiva (ANC) es faci efectiva aquest mateix mes.

Actualitzat
El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha advertit aquest divendres que les propostes de la CEOE poden "arruïnar el procés de diàleg social i generar un conflicte", i espera que "no tinguin cap ressò" en les polítiques de l'executiu central. Toxo considera "un disbarat" que el benefici empresarial només es basi en "el factor treball".

Per la seva banda, el secretari de la UGT, Cándido Méndez, ha assenyalat que "una reforma laboral no és el camí per generar llocs de treball" ja que els quatre processos engegats durant el 2008 no han impedit que s'hagi superat els 3 milions d'aturats.

Els líders sindicals han descartat convocar una vaga general a curt termini perquè consideren que ara per ara no s'han pres mesures que afectin els drets dels treballadors, tot i que seguiran convocant manifestacions davant les proliferacions d'expedients de regulació d'ocupació (ERO).

Els sindicats continuen reivindicant la renovació de l'Acord de Negociació Col·lectiva (ANC), un dels principals punts que els enfronta amb la patronal, per aquest mes de febrer davant els cinc milions de treballadors pendents de signar convenis. Des de CCOO, també alerten que si les empreses redueixen les cotitzacions socials en un 5% d'aquí a uns quants anys "no es podran pagar les pensions".
Anar al contingut