Barcelona

Els sindicats denuncien que Seat acomiada treballadors i no directius tal com va prometre

El sindicats han denunciat que Seat no només acomiada directius sinó també treballadors. És més, segons fonts sindicals, de les aproximadament 300 baixes previstes només 6 són de càrrecs directius, en contra del que havia anunciat l'empresa. Els treballadors han aturat la factoria de la Zona Franca en protesta pel pla de baixes per baix rendiment.

Actualitzat
A la planta de Seat a Martorell s'hi veien camions entrant i sortint. Però l'aturada de la factoria de la Zona Franca pot provocar que la producció s'hagi de paralitzar aquí per falta de material.

Són els primers efectes de la protesta dels treballadors després que l'empresa ha començat a enviar les cartes d'acomiadament als afectats pel pla de baixes a directius per baix rendiment. Els sindicats diuen, però, que això no és així i que, de les més de 300 baixes previstes, només 6 són de directius.

A més, també es dóna la paradoxa que hi ha casos de treballadors que fa pocs mesos van ser promocionats. Els sindicats diuen que Seat està fent un expedient de regulació d'ocupació encobert.

D'altra banda, els sindicats demanen a la Generalitat que intervingui en el conflicte i els ha recordat que van invertir diners perquè la producció de l'Audi Q3 es quedés aquí.

Els sindicats també denuncien que en l'actual procés d'acomiadaments s'hi han inclòs 65 persones procedents de Seat Sport, l'equip que participava en el campionat del món de turismes. Una competició de la qual va anunciar la retirada la setmana passada.

Anar al contingut