Barcelona

Els sindicats denuncien que algunes empreses posen impediments als treballadors que dimecres volen fer vaga

Els sindicats esperen un seguiment majoritari de la vaga general de dimecres. Tot i això, els responsables d'UGT i Comissions Obreres han denunciat que hi ha empresaris que coaccionen els treballadors perquè vagin a treballar. "A nosaltres el que més ens preocupa són els empresaris que tenen els treballadors en situació molt precària i als quals intenten condicionar, reprimir o coaccionar", ha exposat Joan Carles Gallego. En declaracions a "Els matins" de TV3, els sindicalistes han justificat la vaga perquè "representa un retrocés dels drets laborals dels treballadors" i no és la reforma que necessita l'economia perquè no genera ocupació.

Actualitzat
Els secretaris sindicals de Comissions Obreres i UGT s'han mostrat convençuts de l'èxit de la convocatòria de vaga i diuen que obligarà el govern a negociar. Però tant Álvarez com Gallego s'han referit al paper dels empresaris.

"El pitjor piquet que tenim és el d'aquells empresaris que tenen els treballadors en situació molt precària i que els intenten condicionar, reprimir o coaccionar perquè vagin a treballar", ha explicat Joan Carles Gallego en declaracions a "Els matins" de TV3.

El president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, ha negat que els empresaris intimidin els treballadors que volen fer vaga. Per contra, ha acusat els dirigents sindicals de promoure que els piquets siguin coactius i no informatius i ha exigit al govern que actuï per garantir el dret a treballar. Díaz Ferrán ha fet aquestes declaracions en la presentació d'un estudi sobre la regulació del dret de vaga.

D'altra banda, el govern espanyol i els sindicats han començat a parlar de l'endemà de la vaga i es mostren disposats a obrir ponts de diàleg. El ministre Corbacho ha negat que hagin pactat la vaga amb els sindicats i ha defensat els serveis mínims acordats.

Corbacho ha dit que ja compta a seure amb els sindicats després de la vaga per parlar d'altres reformes pendents, com la de les pensions.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut