El model d'urna del referèndum del 9-N. (Foto: ACN)
El model d'urna del referèndum del 9-N. (Foto: ACN)
Barcelona

Els sindicats d'ensenyament demanen al govern que ordeni per escrit obrir els col·legis el 9-N

CCOO, FETE-UGT, USTEC i ASPEPC volen que Ensenyament enviï als directors de les escoles l'ordre per escrit que han d'obrir els col·legis el 9-N "per aclarir responsabilitats" i "dissipar dubtes i malentesos" sobre el procés participatiu

RedaccióActualitzat

Els sindicats del sector de l'educació han demanat a la Conselleria d'Ensenyament que enviï als directors de les escoles l'ordre per escrit que han d'obrir els col·legis el 9-N "per aclarir responsabilitats" i "dissipar dubtes i malentesos" sobre el procés participatiu. En una carta enviada pels sindicats al departament, qüestionen si els directors han de lliurar les claus del col·legi i la custòdia del centre a les persones que actuaran com a voluntàries del procés participatiu i avisen que les pòlisses d'assegurances dels col·legis no cobreixen els riscos en aquesta jornada.

CCOO, FETE-UGT, USTEC i ASPEPC informen la Conselleria que han rebut consultes de "molts directors i directores d'instituts públics de Catalunya en relació amb les instruccions rebudes verbalment en reunions convocades per les direccions dels serveis territorials durant la setmana passada amb motiu del procés participatiu anunciat per al 9-N". És per això que demanen que el govern català confirmi per escrit les instruccions donades en les reunions esmentades".

Concretament, les instruccions que volen que se'ls especifiquin són si els directors dels instituts públics "han d'obrir el centre del qual són responsables des de la tarda del 7 de novembre fins al dilluns 10 de novembre i han de donar les claus i la custòdia del centre a altres persones que actuen com voluntàries en el procés participatiu". També sol·liciten que la instrucció escrita confirmi que el Departament d'Ensenyament "ha procedit a ampliar el contracte d'assegurances del centre per cobrir els riscos que es puguin produir durant la jornada del procés participatiu" i que especifiqui "quins riscos queden coberts".

Un informe jurídic sol·licitat pels sindicats assenyala que els directors "no tenen obligació de complir amb les ordres donades pel Departament quan aquestes no es troben cobertes per la legalitat". L'informe també indica que "cap funcionari pot estar obligat a complir ordres que no formen part de la seva comesa ni funcions".

Anar al contingut