Pedro Sánchez amb Méndez i Toxo aquest dimecres al Congrés (EFE)
Pedro Sánchez amb Méndez i Toxo aquest dimecres al Congrés (EFE)
Madrid

Els sindicats demanen "més ambició" a Pedro Sánchez i les patronals li reclamen "concreció"

Toxo i Méndez consideren el document de negociació "una bona base de partida" però demanen aconseguir més marge amb Brussel·les per no frenar el creixement, i Rosell i Garamendi temen que les mesures socials facin augmentar el dèficit

RedaccióActualitzat

En la seva ronda de trobades amb agents socials i econòmics, el candidat a la presidència del govern pel PSOE, Pedro Sánchez, s'ha reunit aquest dimecres al matí amb Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, secretaris generals dels principals sindicats, CCOO i UGT, respectivament.

A la sortida de la trobada, els dos líders sindicals han dit que el document programàtic del PSOE per negociar suports de cara a la investidura és "una bona base de partida", però que cal esperar a veure en què es concreta en els possibles pactes.

Toxo i Méndez han demanat "més ambició" a Sánchez en alguns compromisos electorals del PSOE. En aquest sentit li reclamen aconseguir de Brussel·les "més temps i més flexibilitat" en la reducció del dèficit públic. Cándido Méndez ho ha dit amb aquestes paraules:

"Cal acomodar creixement i dèficit, i potser la necessitat de lluitar contra l'atur, l'exclusió i la pobresa i per la reparació dels serveis públics podria exigir més flexibilitat en aquest aspecte."

Les patronals reclamen que es calculi el cost de les mesures socials

Per la seva banda, els presidents de la CEOE i la CEPYME, Joan Rosell i Antonio Garamendi, que també s'han reunit amb Sánchez aquest dimecres, li han reclamat que concreti els costos que tindrien les mesures que proposa al document programàtic, com l'anomenada renda mínima vital o l'augment de les prestacions per atur. Rosell ha assegurat que aquesta anàlisi de costos s'ha de fer:

"El programa, al final, suposa més despesa. I abans de parlar de més despesa cal veure si es pot gestionar millor i si es poden reduir les despeses. És molt i molt important, perquè al final els números han de quadrar, perquè cal abaixar el dèficit i començar a reduir el deute."

Els dos representants de la patronal li han expressat el temor que un eventual govern del PSOE apugi els impostos.

Anar al contingut