Barcelona

Els sindicats dels Mossos demanen a Saura que reflexioni si ha de continuar a Interior

L'Audiència de Barcelona ha absolt quatre agents dels Mossos d'Esquadra dels delictes contra la integritat moral i falsedat documental. La fiscalia va acusar-los de maltractaments a un detingut i demanava per als policies penes de cinc anys de presó. Tres dels agents hauran de pagar una multa per faltes de lesions. Després d'aquesta decisió judicial, els sindicats dels Mossos d'Esquadra han demanat al conseller d'Interior, Joan Saura, que reflexioni sobre si és la persona més adequada per gestionar el departament. Consideren que l'absolució dels agents posa de manifest la nefasta gestió de Saura al capdavant d'Interior.

Actualitzat
Els maltractaments van ser captats per càmeres ocultes que la Conselleria d'Interior va instal·lar, el març del 2007, a la comissaria de les Corts, després d'un augment de les denúncies per possibles abusos policials.

Des del sindicat UGT-SAP, el seu portaveu, Valentín Anadón, ha dit que el conseller Joan Saura "hauria de fer una reflexió a títol personal per saber si és la persona adequada per ser conseller d'Interior".

"Saura va ser el gran promotor del linxament públic dels quatre agents, i ara ha quedat molt patent tant la seva nefasta gestió com la manca de confiança en els Mossos que eren a càrrec seu", s'ha queixat Anadón. I és que, segons ha recordat, la mateixa conselleria va ser la que va donar a conèixer el cas públicament a través d'una roda de premsa, l'abril del 2007.

En el mateix sentit s'ha posicionat el portaveu de CCOO, Toni Lara, que considera que Saura hauria d'"analitzar i reflexionar" si ha de continuar o no en el càrrec, ja que considera que es "va precipitar" en portar el cas a la fiscalia i fer-lo públic.

Lara creu que el conseller hauria d'haver optat per tractar el cas internament, perquè una investigació d'Assumptes Interns decidís si els agents van actuar correctament o no, i si s'havien d'adoptar mesures disciplinàries.

El portaveu del Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), David Miquel, s'ha mostrat satisfet amb la sentència i ha demanat a la Conselleria d'Interior que, de la mateixa manera que en el seu moment va donar a conèixer en roda de premsa aquest cas, ara convoqui un altre acte com a "desgreuge" per als quatre agents, punt al qual han donat suport els altres dos sindicats.

Després de fer-se públic el cas, els quatre agents van ser apartats del cos de forma temporal. Segons els sindicats, els policies podrien ara presentar una demanda contra la conselleria pel dany patrimonial causat durant els mesos en els quals van estar sense cobrar el sou.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut