Treballadors de Spanair a les portes de la seu de l'Hospitalet, quan es va saber el tancament. (Foto: EFE)
El tancament de Spanair deixa sense feina més de 2.000 persones. (Foto: EFE)
Barcelona

Els sindicats de Spanair confien a arribar a un acord per l'ERO aquest dijous

La primera reunió de mediació amb Spanair per buscar sortida als més de 2.000 treballadors de la companyia ha permès establir un calendari de negociacions per a l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). Els sindicats confien a arribar a un acord aquest mateix dijous, encara que la data límit que ha sortit de la reunió és el 29 de febrer. L'objectiu és que els treballadors deixin d'estar en un llimb laboral i puguin cobrar l'atur com més aviat millor.

RedaccióActualitzat
Representants de la Generalitat, dels treballadors de Spanair, de la companyia i dels administradors concursals de l'aerolínia s'han reunit aquest dimarts a la tarda per primera vegada i durant més de tres hores per tractar la situació dels treballadors. El comitè d'empresa ha demanat que es recol·loquin en altres companyies aèries.

Precisament, abans de la trobada, el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha afirmat que diverses companyies que funcionen a Catalunya i també internacionals s'han interessat per contractar els treballadors. Mena ha afegit que ja hi ha hagut "converses" en aquest sentit.

En la reunió s'ha tractat de les indemnitzacions, que haurà d'assumir el Fons Públic de Garantia Salarial, el FOGASA, perquè Spanair no té diners per afrontar-les. Els sindicats volen evitar aquesta via de totes totes perquè no s'eternitzi el pagament de les indemnitzacions.

També s'ha parlat del que l'aerolínia encara deu als treballadors: les nòmines del gener, les variables del desembre i la part d'aquest mes.



NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut