Barcelona

Els sindicats de Mossos reclamen que les ordres de desnonament no informin de la data per evitar aldarulls

Els sindicats dels Mossos d'Esquadra demanen més discreció en les intervencions de desnonament per evitar aldarulls i tensions veïnals com les que es van viure ahir al barri del Clot de Barcelona. Prop de 300 persones es van enfrontar als agents per evitar el desallotjament d'una família. Finalment hi va haver deu ferits i quaranta persones denunciades per desobediència.

Actualitzat
L'Eliseo i la seva família han passat la nit fora de casa. Després de 26 anys vivint en un pis del carrer Andrade, al barri del Clot de Barcelona, els Mossos d'Esquadra van fer efectiu per ordre judicial el desnonament. Els agents es van trobar amb una forta oposició veïnal i es van viure moments de molta tensió.

Quaranta persones han estat denunciades per desobediència civil i resistència a l'autoritat. A més, a conseqüència dels enfrontaments els serveis d'emergència van atendre tres veïns i set mossos de diverses contusions.

La protesta es va convocar a través de cartells penjats pel barri i de les xarxes socials. S'hi van concentrar uns 300 veïns que van impedir l'accés dels Mossos a l'immoble. Finalment, van entrar pel balcó i van obligar els llogaters a abandonar el pis. La família -pare, mare i tres fills- pagaven un lloguer de renda antiga. El desnonament s'ha produït perquè la família ha perdut tots els recursos presentats contra la intenció del propietari d'apujar-los el lloguer de 300 a gairebé 800 euros.

Davant de situacions com la que es va produir ahir, els sindicats dels Mossos reclamen que les ordres de desnonament no incloguin el dia i l'hora per evitar aldarulls i protestes. Així, suggereixen que les ordres estableixin un termini de pagament, després del qual es pugui procedir al desnonament en el moment que els agents ho considerin més oportú. Al seu parer, les actuals condicions de les ordres de desnonament provoquen un efecte crida per plataformes i associacions que cada cop estan prenent més força.

El desnonament i la tensió al barri del Clot es van viure també al Twitter. Les etiquetes #clot i #stopdesnonaments eren dilluns a la tarda "trending topic" a Catalunya.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut