Els delegats sindicats plantant les tendes de campanya davant la seu de la Conselleria d'Ensenyament
Els delegats sindicats plantant les tendes de campanya davant la seu de la Conselleria d'Ensenyament
Barcelona

Els sindicats de l'ensenyament públic acampen davant la conselleria per reclamar millores en les substitucions

Mig centenar de delegats sindicals han plantat mitja dotzena de tendes de campanya exigint que els substituts tinguin el temps necessari per "planificar, organitzar i preparar" l'inici de curs igual que la resta de professors

Actualitzat

Mig centenar de delegats dels sindicats de l'ensenyament públic USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC, CGT i UGT, han acampat aquest dilluns a la tarda davant de la Conselleria d'Ensenyament per protestar per les polítiques de la consellera Meritxell Ruiz, exigir la incorporació immediata de substituts i en defensa de l'educació pública.

L'acampada vol denunciar que el personal substitut no és als centres escolars l'1 de setembre, com succeïa en anys anteriors, perquè la conselleria ha decidit que no s'incorporin fins al dia 8. "Estarem acampats fins que la conselleria nomeni els substituts", ha advertit el secretari general de la Federació d'Educació de CCOO de Catalunya, Manel Pulido.

Els delegats sindicals, que de moment han plantat mitja dotzena de tendes de campanya, exigeixen que els substituts tinguin el temps necessari per "planificar, organitzar i preparar" l'inici de curs igual que la resta de professors. Han fet una crida a la mobilització del personal de tots els centres educatius públics de Catalunya i els han invitat a sumar-se a l'acampada i donar suport les reivindicacions en contra de la política educativa de Ruiz, "que no serveix per afrontar els problemes reals de l'educació".

Entre les reivindicacions de la protesta també hi ha la reducció de dues hores lectives al professorat més gran de 55 anys, el cobrament del juliol dels substituts amb sis o més mesos treballats, l'horari lectiu de 18 hores en secundària i 23 en primària i la retirada de l'extensió del pla pilot dels nomenaments i de la definició de perfils de llocs de treball específics.

Anar al contingut