Barcelona

Els sindicats de l'ensenyament amenacen amb una altra vaga contra la llei d'educació

La llei d'educació continua generant polèmica. Els sindicats de l'ensenyament han amenaçat aquest dilluns amb una nova jornada de vaga a principis del curs que ve. Asseguren que la futura llei d'educació continua apostant per la privatització de les escoles públiques. De moment, aquest dimecres han convocat una mobilització a la capital catalana.

Actualitzat

Els sindicats CGT, Ustec-STEs i Aspepc-SPS han convocat una concentració a Barcelona per aquest dimecres per protestar contra l'avantprojecte de la llei d'educació de Catalunya, que creuen que fomenta la privatització i l'"externalització" del sistema educatiu. Segons ells, les fórmules que proposa la nova llei, entre les quals hi ha el traspàs de competències als ajuntaments, donen a l'escola pública un funcionament empresarial.

A més, els sindicats acusen el Departament d'Educació de no voler negociar i d'estar aplicant la llei abans que arribi fins i tot al Parlament, ja que consideren que l'eliminació del batxillerat nocturn en alguns instituts i el trasllat de les escoles d'adults als ajuntaments són una prova d'això. Per tot plegat, asseguren que no descarten una vaga a l'inici del curs vinent.

L'11 de juny hi ha convocada una altra mobilització, en aquest cas davant els serveis territorials d'educació de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

Anar al contingut