Agents de la Policia Nacional durant una operació (ACN)
Els sindicats de la Policia Nacional han carregat amb duresa contra els Mossos i els seus dirigents polítics (ACN)
Madrid

Els sindicats de la Policia Nacional qualifiquen els Mossos d'"irresponsables"

Els sindicats SUP, SPP, CEP i UFP diuen que la suposada xivatada de dos agents de la Policia Nacional és "inversemblant" i que l'actitud dels Mossos és una "deslleialtat institucional"

RedaccióActualitzat

Els sindicats representatius del Cos Nacional de Policia (SUP, SPP, CEP i UFP) consideren "irresponsable" l'actitud dels Mossos d'Esquadra de difondre una suposada xivatada d'agents a la cèl·lula islamista desarticulada el mes passat a Catalunya. En un comunicat conjunt, les quatre organitzacions diuen que tot són "falsedats" i lamenten "profundament" que els Mossos "improvisin històries inversemblants només existents en el cap dels seus dirigents polítics".

Els sindicats de la Policia Nacional assenyalen que aquesta maniobra és "un matusser intent de deslleialtat institucional que reflecteix un inexistent sentit d'estat". El comunicat afegeix que els Mossos haurien d'estar "agraïts" al Cos Nacional de Policia perquè gràcies a ell tenen accés a fòrums policials i bases de dades internacionals, i participen en el sistema d'Informació Schengen.

Després de defensar que la Policia Nacional es dedica a fer la seva feina de forma "irreprotxable", afirmen que "espectacles vergonyosos com el protagonitzat en alguns mitjans de comunicació per responsables polítics només serveixen per augmentar el descrèdit social que alguns obtenen atacant injustificadament institucions que han demostrat lleialtat, valor i professionalitat envers la societat".

Els sindicats de la Policia Nacional estan d'acord amb el Sindicat dels Mossos que cal més coordinació entre cossos policials i s'ha d'abandonar la tensió política, sobretot quan es parla de l'amenaça jihadista. Així ho ha declarat Valentí Anadón, portaveu del Sindicat Autònom de Policia:

"És una clara mostra de l'actual descoordinació que existeix des dels serveis d'informació i alertem que és un perill per a l'operativa policial. Però també pe a la seguretat dels ciutadans. És indispensable extremar la coordinació entre els cossos i treballar amb total lleialtat."

Aquest mateix divendres, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha afirmat, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", que hi ha "indicis solvents" de "mala pràctica" de dos policies nacionals durant l'operació antijihadista. El conseller ha confirmat que un mosso infiltrat al grup islamista va alertar de la xivatada d'agents de la policia espanyola que va posar en perill l'operació.

El conseller Ramon Espadaler ha elogiat, però, l'eficiència de tots els cossos policials en la lluita antiterrorista i ha dit que, tot i les diferències, té la intenció de parlar aviat amb el ministre de l'Interior.

Anar al contingut