Madrid

Els sindicats d'AENA no volen capital privat ni presència de les autonomies

AENA ha detallat avui el pla de privatització a CCOO, UGT i USO. Els sindicats rebutgen que un 30% -fins ara de l'Estat- canvïi de mans. Defensen que el sistema actual ha absorbit els increments de trànsit i que, per tant, funciona. També es mostren contraris a l'entrada d'algunes administracions autonòmiques -per ara Catalunya i Madrid- perquè, creuen, comportarà una ruptura de la xarxa. Durant aquest mes, els sindicats analitzaran la proposta que els han facilitat AENA i Foment i les conseqüències que pot tenir per als treballadors.

Actualitzat
Els sindicats CCOO, UGT i USO han mostrat el seu rebuig al projecte de privatització parcial d'Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA), anunciat divendres passat pel consell de ministres, perquè considera que l'actual sistema "funciona".

En un comunicat conjunt posterior a la reunió mantinguda avui amb AENA, les tres associacions han assenyalat que l'actual sistema ha estat capaç de respondre als increments més elevats de trànsit d'Europa. Els sindicats han destacat les inversions per valor de 18.000 milions d'euros i han recordat que Espanya té "totes les infraestructures necessàries a tot el territori".

Els sindicats han dit que durant aquest mes d'agost analitzaran la informació rebuda a la reunió i les conseqüències per als usuaris i treballadors tant del nou model com de les peticions que s'estan duent a terme i han recalcat la seva "determinació a proposar als treballadors les accions que calguin en defensa de les seves propostes i reivindicacions". CCOO ja va amenaçar de fer mobilitzacions si el govern segueix amb el projecte de privatització.
Anar al contingut