Madrid

Els sindicats d'Aena convoquen 22 dies de vaga, Setmana Santa inclosa

Els sindicats CCOO, UGT i USO han presentat al Ministeri de Treball un preavís de convocatòria de vaga en contra de la privatització d'Aena per a un total de 22 dies, entre els quals, dimecres, dijous, diumenge i dilluns de Setmana Santa, cinc dies al maig, tres al juny, sis al juliol i tres a l'agost. En concret els dies són: 20, 21, 24, 25 i 30 d'abril; 2, 14, 15, 19 i 20 de maig; 13, 23 i 30 de juny, 1, 2, 3, 4, 15 i 31 de juliol i 1,15 i 31 d'agost. En el seu escrit, els sindicats fan una crida a la negociació i subratllen que encara hi ha prou temps per evitar la vaga.

Actualitzat
A més de presentar la convocatòria de vaga al Ministeri de Treball, els sindicats han acusat el ministre de Foment, José Blanco, de mentir quan assegura que està negociant i quan nega que hi hagi cap conflicte laboral. "L'arrogància del ministre de Foment el fa incapaç de buscar solucions als problemes de transport aeri", asseguren en un comunicat conjunt.

Aena respon a la crida

Responent justament la crida de negociació llançada per CCOO, UGT i USO, Aena ha convocat ja una reunió amb els sindicats per dijous que ve. El director general de la companyia, Juan Lema, ha informat de la convocatòria de la trobada per negociar la desconvocatòria de la vaga, que segons ha assegurat "afectaria greument el turisme en un moment en què les previsions per Setmana Santa són esperançadores".

Lema ha assegurat que amb la privatització d'Aena, els treballadors, que passaran a dependre d'empreses concessionàries, mantindran totes les condicions laborals i salarials.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut