Sant Joan Despí

Els sindicats avisen d'una vaga general si el pròxim govern espanyol no deroga la reforma laboral

CCOO i la UGT marquen aquest 1 de Maig com l'inici d'una campanya de mobilitzacions per recuperar drets laborals

RedaccióActualitzat

Els líders sindicals catalans avisen d'una tardor calenta. Els secretaris generals de CCOO i UGT, Joan Carles Gallego i Camil Ros, han passat per "L'entrevista del diumenge" del canal 3/24 i "El suplement" de Catalunya Ràdio. Avisen que estan disposats a convocar vaga general si el nou govern no deroga la reforma laboral.

La UGT arriba a aquest 1 de Maig amb nou líder, tant a Espanya, amb Josep Maria Àlvarez, com a Catalunya, amb Camil Ros. Precisament, Ros ha alertat el futur govern espanyol que faran les mobilitzacions que calgui per aconseguir les seves reivindicacions:

"No hem de descartar una convocatòria de vaga general per derogar la reforma laboral si el govern que surt de les eleccions no ho fa."

Ros situa aquest escenari a finals d'any o principis d'any vinent. De moment, Ros marca aquest 1 de Maig com l'inici de la lluita per recuperar drets laborals:

"Ens plantegem un 1 de Maig arreu de Catalunya que comenci una ofensiva sindical des de la unitat d'acció per la recuperació dels drets laborals que durant la crisi i especialment, per culpa de  la reforma laboral, ens han retallat."

Joan Carles Gallego va més enllà i assenyala directament les retallades. Assegura que estaran molt atents als pròxims pressupostos catalans i espanyols:

"També hem d'acabar amb les polítiques de retallades de drets socials que s'han instal·lat en aquest país. La retallada dels drets de l'educació, la sanitat i la dependència han ajudat a empobrir la gent, a fer perdre igualtat d'oportunitats. Haurem d'estar molt atents i mobilitzats davant els pressupostos, tant de la Generalitat com de l'Estat."

El líder de CCOO posa l'accent en la recuperació dels salaris, que, segons les últimes xifres, es recuperen més lentament que les empreses. Gallego afirma que el govern espanyol fa "electoralisme barat" quan parla de rebaixar l'atur al 13%:

"Si volem realment lluitar contra l'atur hem d'entendre que els salaris i la capacitat adquisitiva de les persones és un element fonamental per estirar de la demanda interna que crearà activitat econòmica i crearà ocupació. Això vol dir apujar els salaris en la negociació col·lectiva i apujar el salari mínim interprofessional."

El nou secretari general de la UGT, Camil Ros, i el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, demanen que tothom vagi a votar el 26 de juny perquè s'ha demostrat que encara que hi hagi "un govern en funcions ha continuat fent polítiques antisocials".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut