Madrid

Els sindicats auguren "conflicte social" per les mesures d'ajust anunciades per Zapatero

Els sindicats han començat a reaccionar a les mesures d'ajust econòmic que ha anunciat aquest dimecres al matí el president del govern espanyol i que suposen, entre d'altres, la reducció del 5% del salari dels funcionaris, la supressió del "xec nadó" i la congelació de les pensions. El secretari general de la UGT, Cándido Méndez, augura que "amb tota probabilitat" hi haurà mobilitzacions en contra en les pròximes setmanes ja que aquest pla suposa, segons Méndez, un "ajust dur" per a moltes famílies. De la seva banda, el secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, considera que les mesures del govern espanyol no serviran per incentivar l'economia.

Actualitzat
Els sindicats han reaccionat amb crítiques i advertiments a les mesures anunciades pel president del govern espanyol per accelerar el descens del dèficit públic. Tant UGT com CCOO consideren que hi haurà "conflicte social".

El secretari general de la UGT, Cándido Méndez ha assenyalat que les mesures que ha anunciat el president del govern espanyol suposen "una ruptura del discurs polític" de José Luis Rodríguez Zapatero i un "canvi de relacions amb els sindicats". El secretari general de la UGT ha acusat el president del govern espanyol d'"incomplir" la negociació col·lectiva amb els empleats públics.

Mentrestant, el secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, creu que el pla del govern espanyol és "injust" i "antieconòmic" i no descarta que es produeixin mobilitzacions. Toxo considera que Zapatero encara pot rectificar fins divendres, quan es preveu que el Consell de Ministres aprovarà les mesures.

De la seva banda, el secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, considera que les mesures del govern espanyol no serviran per incentivar l'economia i creu que la recepta per resoldre el dèficit no passa per reduir el sou dels funcionaris sinó per "reformar el sistema financer".


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut