Els líders d'UGT i CCOO, Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego.
Els líders d'UGT i CCOO, Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego.
Barcelona

Els sindicats alerten que encara hi ha més atur que fa un any

Els sindicats indiquen que des de l'entrada en vigor de la reforma laboral s'han destruït 160.000 llocs de treball a Catalunya. A més, recorden que hi ha col·lectius que no tenen feina i no figuren a les llistes oficials.

RedaccióActualitzat
L'atur del mes de maig ha donat un respir. El maig és un mes en què tradicionalment baixa l'atur perquè comença la contractació de la temporada d'estiu. De fet, dels 14.800 aturats menys de Catalunya, més de 10.000 corresponen al sector serveis. La reducció a Catalunya ha estat del 2,2% en relació amb l'abril, i al conjunt de l'Estat, de prop d'un 2%.

Tot i això, els sindicats han recordat que hi ha col·lectius que no tenen feina i no figuren a les llistes oficials. Són, per exemple, aquells que fan cursos de formació o els que busquen feina per menys de 3 mesos o 20 hores setmanals. Així ho ha dit Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO.

A més, alerten que hi continua havent més parats que fa un any i que des de l'entrada en vigor de la reforma laboral s'han destruït 160.000 llocs de treball a Catalunya.

També denuncien que dels 186.000 contractes que s'han fet, la majoria, un 88%, són temporals.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut