Treballadors d'Amazon davant la seu de l'empresa a San Fernando de Henares, en el primer dia de vaga (EFE)
Treballadors d'Amazon davant la seu de l'empresa a San Fernando de Henares, en el primer dia de vaga (EFE)
San Fernando de Henares

Els sindicats afirmen que gairebé tots els treballadors d'Amazon a Madrid fan vaga

2.000 treballadors del centre logístic de San Fernando de Henares, a Madrid, estan convocats des d'aquest dimecres a una vaga de 48 hores

RedaccióActualitzat

Un dels símbols de la nova economia, el gegant nord-americà Amazon, s'enfronta a la seva primera vaga a Espanya. Els treballadors del seu magatzem de San Fernando de Henares, a Madrid, reclamen un nou conveni, i s'aturen aquest dimecres i demà dijous. UGT, CCOO i CSIT Unió Professional han qualificat l'aturada d'"èxit total". Diuen que han parat el 98% dels treballadors.

CCOO afirma que "només han entrat a la feina quatre directius durant el torn del matí", i afegeix que "això demostra la sensibilitat que tota la plantilla té amb aquesta vaga". "L'empresa pretén minvar les condicions laborals i econòmiques de la seva plantilla, tot i obtenir uns beneficis rècord de facturació", destaca el sindicat.

Es queixen de tenir paralitzada la negociació del conveni des del 2016. Volen un augment dels salaris. I subratllen les moltes baixes que hi ha en una feina molt física. El lema d'aquesta planta d'Amazon és "Treballa de valent", però l'activitat ara mateix és pràcticament nul·la.

Aquesta vaga de dos dies d'Amazon a San Fernando de Henares pot provocar endarreriments en l'entrega de les comandes als clients ja que es desvien a altres centres logístics com els de Barcelona, França i Alemanya.

Notícia relacionada: Com funciona el magatzem d'Amazon a Catalunya?

ARXIVAT A:
Precarietat laboral
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut