Madrid

Els silencis sobre el futur de Pedro Sánchez disparen els rumors sobre si tornarà l'acta de diputat

A última hora d'aquest divendres Pedro Sánchez ha comunicat que explicarà aquest dissabte, abans del segon ple d'investidura, quina decisió ha pres

RedaccióActualitzat

A última hora d'aquest divendres Pedro Sánchez ha comunicat que explicarà aquest dissabte, abans del segon ple d'investidura, quina decisió ha pres. Amb ell, fins a 21 diputats socialistes podrien votar "no" a Mariano Rajoy, inclosos els del PSC. Un desafiament en tota regla a la decisió del Comitè Federal del PSOE.

Els silencis i els enigmes sobre el futur de Pedro Sánchez han disparat els rumors a les files socialistes sobre si tornarà l'acta de diputat abans de la votació d'aquest dissabte a la tarda. L'antic líder socialista podria deixar l'escó per no haver de trencar la disciplina de vot de la formació, o bé esperar-se a votar "no" i després plegar.

Una part de l'entorn de Pedro Sánchéz li recomana que plegui de diputat per no haver d'acatar l'ordre del PSOE d'abstenir-se i permetre la investidura de Rajoy. Ho ha confirmat "El Matí de Catalunya Ràdio" la diputada independent Margarita Robles, també persona de confiança de Sánchez. Ella, però, li ha demanat que no plegui i es mantingui ferm en el "no" a Rajoy:

"Sánchez hauria de continuar com a diputat, però respecto la decisió que prengui."

Robles, que votarà en contra de la investidura, ha qualificat de "conceptes de secta" la disciplina de vot:

"Els conceptes de disciplina de vot són arcaics, antics. Són aquestes concepcions que són com de secta."

Investidura amb divisió

El debat d'investidura d'aquest dijous ha evidenciat la divisió en el grup socialista també a la bancada del Congrés.

La salutació freda entre Pedro Sánchez i Antonio Hernando, l'antic i el nou cap parlamentari, ha marcat un debat d'investidura on Sánchez o Margarita Robles i els anomenats díscols no aplaudien Hernando. Alguns ni tan sols s'han aixecat al final de la seva intervenció. I tot plegat amb els caps de la gestora veient des de la llotja el debat.

Sánchez tampoc va ser clar sobre el seu sentit del vot dissabte, però tot apunta que es mantindrà ferm en el seu "no" a Rajoy i ja s'especula que podria deixar l'escó després de trencar la disciplina de vot. O fins i tot abans, aquest mateix divendres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut