Un rebel libi en un control de carretera. (Foto: Reuters)
Un rebel libi en un control de carretera. (Foto: Reuters)
Washington

Els serveis secrets dels EUA troben "espurnes" d'Al-Qaeda entre els rebels libis

Els serveis d'intel·ligència dels Estats Units han començat a rebre informació sobre la possible presència d'elements d'Al-Qaeda entre les forces de l'exèrcit rebel que lluita contra el coronel Gaddafi. Ho ha afirmat un responsable militar en una compareixença al Senat nord-americà, tot i que ha matisat que aquesta presència no seria significativa.

Actualitzat
"Hem vist espurnes d'una potencial presència d'Al-Qaeda i Hezbollah; hem vist diferents coses. En aquests moments, però, no tinc prou detalls per dir que hi ha una presència significativa d'Al-Qaeda o d'altres grups terroristes entre les forces insurgents", ha assegurat l'almirall James Stavridis a la cambra alta nord-americana.

I ha afegit: "La informació que rebo en aquests moments em fa pensar que el lideratge que veig (entre els rebels) està format per homes i dones responsables que lluiten contra les forces del coronel Gaddafi".

Els secretaris de Defensa i d'Estat de l'executiu d'Obama, Robert Gates i Hillary Clinton, han de comparèixer aquest dijous al Senat per donar explicacions, a porta tancada, sobre la participació del país en la intervenció a Líbia.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut