Els senglars a Alella han fet més mal al raïm que la plaga de míldiu

El pas dels porcs senglars i una primavera plujosa han fet que, en comptes d'una gran collita, la d'aquest any sigui una collita normal

Anna LasagaActualitzat

A Alella, la plaga de míldiu també ha afectat la verema, però molt menys que al Penedès. Aquí, els qui han fet molt de mal han estat els porcs senglars.

Josep Maria Pujol Busquets, copropietari del celler Alta Alella, explica que ha sigut un any estrany perquè el porc baixa quan hi ha sequera perquè té set, però creu que amb el confinament han agafat molta seguretat, es posen per tot arreu i han criat moltíssim".

El pas dels porcs senglars i una primavera plujosa han fet que, en comptes d'una gran collita, la d'aquest any sigui una collita normal. En aquesta finca, on tot el raïm que es fa és ecològic, fa anys que aposten per trobar una varietat autòctona resistent al canvi climàtic.

Aquests ceps s'han fet hibridant-ne de diferents, i ara són naturalment resistents. Pujol diu que han reintroduït el concepte de sexualitat a la planta, busquen el creuament de llavors per trobar plantes que adquireixin naturalment resistència a les malalties.

"És el que havia fet el pagès 'in illo tempore'. Ho deixem a la vista de tothom perquè es vegi que, realment, en anys difícils es pot fer un raïm impecable sense productes químics."

El "pétillant naturel", vi sense additius

Sense cap additiu és també el "pétillant naturel", un vi que han creat durant el confinament que està tenint molt èxit als Estats Units, el Regne Unit i el Japó, tant que ha fet que les exportacions d'aquest celler respecte a l'estiu passat s'hagin superat.

Es fa seguint un mètode ancestral. És, diuen, només suc de raïm fermentat.

ARXIVAT A:
Agricultura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut