Omar Abdel-Rahman
Omar Abdel-Rahman
Washington

Els segrestadors proposen intercanviar els ostatges nord-americans per dos islamistes empresonats als EUA

Els segrestadors reclamen l'alliberament d'Omar Abdel-Rahman, també conegut per 'el xeic cec', i d'Aafia Siddiqui. El primer compleix cadena perpètua, i la segona està condemnada a 87 anys de presó.

Actualitzat
El líder dels segrestadors a Algèria, Mokhtar Belmokhtar, ha ofert intercanviar els ostatges nord-americans en poder del seu grup per dos islamistes que es troben empresonats als Estats Units, segons informa l'agència mauritana ANI. Es tracta d'un egipci i una pakistanesa que compleixen condemna als Estats Units per terrorisme.

En concret, reclama l'alliberament d'Omar Abdul-Rahman, també conegut com 'el xeic cec' i d'Afiya Saddiqui. Omar Abdul-Rahman compleix cadena perpètua als Estats Units des del 1995 per la seva relació amb un pla per volar les Torres Bessones. Omar és el líder de la Gemaa Islamia, el grup islamista egipci responsable de l'atemptat de Luxor el 1997 en què van morir 58 turistes estrangers. Afiya Saddiqui, per la seva banda, està condemnada a 87 anys de presó, delatada pel 'cervell' dels atemptats de l'11-S, Jalid Sheij Mohammad.

Les autoritats dels Estats Units han rebutjat qualsevol tipus de negociació amb el grup salafista. "Els Estats Units no negocien amb terroristes", ha afirmat la portaveu del Departament d'Estat, Victòria Nuland.

D'altra banda, segons informa ANI, Belmokhtar, en altre temps un dels dirigents d'Al-Qaida al Magrib Islàmic (AQMI) però que fa uns mesos va trencar amb aquest grup per crear la seva pròpia cèl·lula, també ha proposat a "França i Algèria negociar el final de la guerra que porta a terme França a al Azawad", nom amb què els tuaregs es refereixen a Mali.
Anar al contingut