Barcelona

Els segrestadors dels tres cooperants catalans difonen un segon vídeo

Els segrestadors dels cooperants catalans a Mauritània han difós un segon vídeo que el corresponsal de l'agència France Press a la zona ha pogut visionar. En el vídeo es veuen els tres cooperants catalans -dos homes i una dona- en un entorn que evoca el desert. Tots tres es veuen bé i el ferit sembla recuperat. Al seu darrere, uns homes amb turbants, armats amb kalàixnikovs, sostenen una pancarta amb inscripcions en àrab. Un dels negociadors del govern de Mali ha confirmat la identitat dels ostatges. El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha dit des de Brussel·les que l'havien informat sobre l'existència del nou vídeo.

Actualitzat
Zapatero ha demanat, des de Brussel·les, "tranquil·litat i raonable confiança" sobre les gestions que s'estan fent per alliberar els tres cooperants catalans segrestats a Mauritània, però ha subratllat que la situació és "delicada" i ha tornat a demanar prudència.

En la roda de premsa després de la cimera de la UE, Zapatero ha explicat que l'havien informat sobre l'existència del nou vídeo en què apareixen els tres cooperants retinguts pel grup Al-Qaeda al Magreb Islàmic i ha garantit que el govern segueix treballant "intensament amb tots els mitjans al seu abast" per veure "aviat" l'alliberament dels tres catalans, però "hem de ser prudents, i més en aquests moments".


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut