L'Ajuntament de Pamplona ha presentat la campanya de prevenció de les agressions sexistes als Sanfermines (EFE)
L'Ajuntament de Pamplona ha presentat la campanya de prevenció de les agressions sexistes als Sanfermines (EFE)
Pamplona

Els Sanfermines animen les dones a "omplir els carrers" contra les agressions sexuals

Després del cas de La Manada, Pamplona reivindica la festa i diu que "ara més que mai" cal que hi vagin les dones

RedaccióActualitzat

S'acosten els Sanfermines i, després de l'impacte pel cas de La Manada, Pamplona ha animat les dones a "omplir els carrers". L'Ajuntament ha defensat que ara "més que mai" cal que les dones participin a unes festes que ha reivindicat que siguin lliures d'agressions sexistes.

A les xarxes socials han corregut alguns missatges reclamant que cap dona vagi aquest any als Sanfermines, una idea que rebutja de ple el consistori.

La regidora d'Igualtat i LGTBI, Laura Berro, que ha presentat la campanya per prevenir l'assetjament sexual als Sanfermines, ha remarcat que les dones s'han de fer seva la festa:

"Els Sanfermines són les millors festes del món i ho són perquè lluitem contra les violències masclistes, perquè enriquim les festes i treballem perquè les dones siguin lliures a la nit i als carrers."

La regidora ha argumentat que Pamplona és "una ciutat molt segura" perquè "és molt conscient que això passa, ho visibilitza i hi respon".

Hi haurà un punt d'informació a la plaça del Castillo oferirà i un equip amb sanitaris, psicòlegs i tècnics policials o judicials estarà disponible les 24 hores durant tots els dies de la festa.

L'any passat, la campanya de tolerància zero contra les agressions sexistes –eren els primers Sanfermines després de la denúncia contra La Manada– va tenir una rèplica masclista.

 


Els cinc condemnats per abús sexual continuat d'una noia de 18 anys als Sanfermines de l'any passat han comparegut aquest dilluns als jutjats. Ha estat el primer cop que ho feien després de quedar en llibertat provisional, divendres passat.

ARXIVAT A:
Assetjament sexual FeminismeMasclisme La Manada
Anar al contingut