El president del BCE, Mario Draghi (Reuters)
El president del BCE, Mario Draghi (Reuters)
Madrid

Els rumors d'un nou pla de compra de bons corporatius del BCE impulsen les borses

L'Ibex-35 s'ha col·locat al capdavant dels parquets europeus amb una pujada del 2,4%

RedaccióActualitzat

Els mercats són molt sensibles als rumors. La mostra és la reacció de les borses aquest dimarts davant dels rumors que el Banc Central Europeu (BCE) podria anunciar pròximament un nou pla de compra de bons corporatius al mercat secundari. Les principals places europees s'han mostrat alleugerides i han reaccionat a l'alça, recuperant-se del sotrac de la setmana passada

L'agència Reuters afirma que el BCE podria prendre una decisió al desembre i el pla es posaria en marxa a principis de l'any que ve. El regulador intentari així fer reaccionar l'economia de la zona euro i impulsar la moneda única, que s'ha debilitat respecte al dòlar.  

Els mercats han estat ràpids i han reaccioant a la filtració. L'Ibex-35 ha rebotat un 2,39% al tancament de la sessió, cosa que ha portat el selectiu a situar-se per sobre dels 10.100 punts. Al mercat de deute, la prima de risc s'ha col·locat en 134 punts bàsics, amb la rendibilitat del bo a deu anys al 2,2%. Abengoa ha estat el millor valor de la jornada. Bons resultats també per a Sacyr, Gamesa, Bankinter i Arcelor Mittal.

El selectiu espanyol s'ha col·locat al capdavant dels parquets europeus seguit de París amb una pujada del 2%, Frankfurt amb un 1,74% i Londres amb un 1,51%.

Al mercat de divises, l'euro s'ha intercanviat a 1,2718 'bitllets verds'.

Anar al contingut