Madrid

Els resultats electorals a Euskadi i Galícia reforcen Rajoy i debiliten Sánchez

Les direccions del PP i del PSOE es reuneixen aquest dilluns a Madrid per analitzar els comicis bascos i gallecs

RedaccióActualitzat

Les forces polítiques analitzen aquest dilluns els resultats de les eleccions a Galícia i Euskadi. Els resultats del PP en els comicis gallecs reforcen Mariano Rajoy. En canvi, la davallada del PSOE en les dues eleccions debilita Pedro Sánchez, en plena confrontació amb els barons del seu partit i la mateixa setmana del comitè federal.

 

 

La victòria del PP a Galícia podria aplanar el camí de Rajoy cap a una hipotètica nova investidura. Els populars obren la porta a parlar amb el PNB a Euskadi i reclamen al PSOE que reflexioni després d'enfonsar-se en els dos territoris. La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, diu que estan oberts al diàleg: "Estem disposats a parlar amb el PNB o amb qualsevol altre partit, sempre que siguin partits respectuosos amb el sistema de llibertats i de drets i amb els sistemes jurídics que tenim els espanyols."

 

 

El PSOE admet que han tingut uns mals resultats tant a Galícia com al País Basc. Sánchez ho té encara més complicat per intentar formar un govern alternatiu a Rajoy i també davant dels barons, que demanen que faciliti un nou executiu del PP i no pacti amb independentistes. La direcció socialista debatrà les conseqüències d'haver-se vist superats en els dos comicis per coalicions en què hi ha Podem. El secretari d'Organització del PSOE, César Luena, manifesta: "Són uns resultats negatius en les dues comunitats autònomes, tot i que els haig de dir que ha estat una campanya amb unes condicions molt difícils per al PSOE. Òbviament, no estem satisfets."

Ciutadans no ha aconseguit representació ni al Parlament basc ni al gallec. La direcció del partit ha reconegut els mals resultats.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut