Imatge del taller d'elaboració de 'facit de Carnaval' que es va impartir el passat dia 16 de febrer del 2017 a l'aula de cuina d…
Imatge del taller d'elaboració de 'facit de Carnaval' que es va impartir el passat dia 16 de febrer del 2017 a l'aula de cuina del Leader. (horitzontal)

Els restaurants del Sobirà volen que el 'facit de Carnaval' es converteixi en una menja habitual

Actualitzat

ACN Sort.-L'Associació Gastronòmica La Xicoia vol que el 'facit de Carnaval' es converteixi en un producte de consum durant tot l'any. Aquest embotit, com el seu nom indica, és molt habitual durant les festes de carnestoltes. Els gastrònoms de la comarca volen que aquest producte es converteixi en una menja habitual durant tot l'any com d'altres embotits característics com són la 'girella' o el 'xolís'. A La Xicoia li agradaria que es convertís en un plat que es pogués trobar durant tot l'any a les cartes dels restaurants o als taulells de les carnisseries. Durant la festa del mondongo que se celebrarà a Sort el dijous dia 23 hi haurà un taller de 'facit de Carnaval' per donar a conèixer aquest embotit característic del Pallars.

El 'facit de Carnaval' és un embotit de porc que es fa per Carnaval i es típic del Pallars. És l'estómac del porc farcit de pa, ous, panses, cansalada, all, pebre i julivert.La Xicoia va realitzar un primer taller d'elaboració de 'facit' el passat dijous dia 16 i en realitzarà un segon el pròxim dijous. Les encarregades de la realització de l'embotit són dos mestresses de casa que van aprendre la recepta de les seves àvies.Pel que fa a la festa del mondongo hi participaran tots els sectors relacionats amb la cuina; gastrònoms, carnissers, xarcuters i mestresses de casa. Aquest taller servirà per recuperar la tradició del mondongo i donar-la a conèixer entre els més joves.

Anar al contingut