Saragossa

Els responsables del Iak-42 en què van morir 62 militars, condemnats a pagar més de 6 milions d'euros

El Jutjat d'Instrucció número 2 de Saragossa ha condemnat les companyies vinculades a l'avió Iakolev-42, l'aerolínia Ukranian Mediterranean Airlines, la reasseguradora Busin Joint Stock Insurance i la contractista alemanya Chapman Freeborn, per l'accident que el 26 de maig del 2002 va costar la vida de 62 soldats espanyols a Trebisonda, a Turquia. Les companyies responsables del vol hauran d'indemnitzar els familiars de les víctimes amb gairebé 6,2 milions d'euros. Així ho recull la sentència del segon judici civil que se celebra per aquest tema després que la primera vista es va declarar nul·la perquè es va estimar un recurs de Chapman Freeborn.

Actualitzat
En la primera vista civil, que va tenir lloc el febrer del 2006, les companyies implicades ja van ser declarades culpables i condemnades a pagar uns 10 milions d'euros. La nova sentència podria semblar una rebaixa de l'anterior, però no és així. Segons un dels advocats dels afectats, Javier Hernández, les indemnitzacions que estableix la sentència són similars a les del primer judici, però en aquest cas cal descomptar les quantitats ja percebudes pels afectats.

Aquesta segona sentència no ha satisfet els familiars de les víctimes, que esperaven un increment de les indemnitzacions.
Anar al contingut