Sabadell

Els responsables de seguretat es coordinen per intentar posar fre a l'onada de robatoris amb violència

Els comandaments de Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional s'han reunit a Sabadell i han intercanviat tota la informació existent per coordinar-se millor i fer front als reiterats robatoris en urbanitzacions de Catalunya. Els comandaments d'unitats s'han conjurat per detenir "com més aviat millor" les bandes de lladres d'habitatges que estan causant alarma social. A més, a partir d'aquest dissabte, 200 agents de la Guàrdia Civil arribaran a les demarcacions de Barcelona i Tarragona per reforçar-ne la vigilància.

Actualitzat

Representants de la Guàrdia Civil, els Mossos i la Policia Nacional s'han reunit durant més de tres hores per posar en comú tota la informació de què disposen per aturar els lladres nocturns violents i sileciosos. A més d'intercanviar dades, els membres de les tres policies han parlat, segons les mateixes fonts, de tècniques de localització, han constatat modus operandi de les bandes detectades, han analitzat detalls sobre els diferents assalts i han consensuat alguns aspectes que consten en els atestats elaborats de cada robatori. Poc més ha transcendit d'una reunió que els portaveus de Mossos, Guàrdia Civil i Policia Nacional han qualificat d'"operativa" i "habitual" entre els tres cossos.

Fonts de la investigació han explicat que la reunió és una de les habituals que mantenen els tres cossos policials per intercanviar informació i que de fet, divendres passat ja es va fer una reunió entre agents de la Guàrdia Civil de la comandància de Tarragona i dels Mossos d'Esquadra de Lleida per coordinar-se i intercanviar informació sobre els assaltants.

La reunió d'ara, però, s'ha dedicat monogràficament als robatoris d'habitatges a pobles i urbanitzacions que estan generant molta alarma social, per la qual cosa hi han assistit els responsables d'aquestes investigacions.

Per part dels Mossos hi han acudit un intendent i dos inspectors de la comissaria general territorial; de la Guàrdia Civil hi han participat els responsables dels dos grups de Policia Judicial que segueixen aquestes investigacions i la Policia Nacional hi ha enviat el cap del grup operatiu que investiga el robatori violent comès en un habitatge de Sant Cugat del Vallès.

Els participants en la reunió han expressat la necessitat de treballar amb tranquil·litat i amb confidencialitat per aconseguir la desarticulació de les bandes. Els Mossos d'Esquadra han explicat que una de les seves patrulles de trànsit -a Tarragona la policia autonòmica només té les competències de trànsit- va estar a punt de detenir uns sospitosos que viatjaven en quatre cotxes per la comarca tarragonina del Baix Camp després de comprovar que els vehicles havien estat robats a Benicarló (Castelló).

Anar al contingut