Barcelona

Els responsables de la Sagrada Família afirmen que podria estar acabada d'aquí a 15 o 20 anys

Els responsables de la Sagrada Família calculen que podria estar acabada d'aquí a 15 o 20 anys. El temple avança imparablement gràcies sobretot a les aportacions obtingudes del turisme, que ha convertit l'obra d'Antoni Gaudí en una de les icones més emblemàtiques de tot Catalunya. En menys de dues dècades la llarga història de la construcció de la Sagrada Família podria acabar-se i això té molt preocupats els veïns dels edificis contigus del carrer de Mallorca. I és que el projecte final del temple preveu que l'edifici on viuen vagi a terra.

Actualitzat
La Sagrada Família és patrimoni de la humanitat per la Unesco i l'atractiu turístic número 1 de Barcelona. Cada dia, unes 7.000 persones fan cua per entrar-hi, xifra que anualment s'eleva fins als gairebé tres milions de visitants. Aquests són els que compren l'entrada d'uns 12 euros, però s'estima que el doble, és a dir, uns 6 milions de persones, la visiten només per fora.

El turisme aporta uns 100.000 euros cada dia, ingressos que, en les dues últimes dècades, han estat un revulsiu per l'avançament de les obres i han compensat la disminució de les donacions.

Els visitants, a banda d'aportar diners, també han contribuït a difondre internacionalment la imatge de Barcelona i han transformat la vida del barri que envolta el temple. Als turistes se'ls informa de la planificació completa i se'ls  explica que una illa sencera de cases –la que està davant del temple per la banda del carrer de Mallorca- ha d'anar a terra.

Els veïns es queixen de la impossibilitat de vendre els pisos i que cap persona els ha informat de les afectacions urbanístiques. La llicència per construir els edificis que estan al davant del temple es va atorgar uns mesos abans de l'aprovació del pla general metropolità del 1976. Aquest pla qualificava com a espai de transformació en zona verda unes illes de cases delimitades pels carrers Mallorca, Marina, Aragó i Sardenya, però llavors la construcció dels edifici ja estava en marxa i no es va aturar.

L'Ajuntament de Barcelona no preveu executar el pla del 1976 a curt termini perquè, per fer-ho, abans, s'hauria de resoldre l'expropiació i el reallotjament de les famílies afectades. El procés és molt car i no queda clar si l'hauria d'assumir l'Ajuntament o el temple de la Sagrada Família.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut