Un dels projectils que s'han trobat en una finca particular
Un dels projectils que s'han trobat en una finca particular
Sant Climent Sescebes

Els responsables de la base de Sant Climent Sescebes posaran una tanca a la zona militar

Experts en explosius de l'exèrcit entraran a les finques per retirar els projectils caiguts

RedaccióActualitzat

Els responsables de la base militar de Sant Climent Sescebes, a l'Alt Empordà, es comprometen a posar una tanca per delimitar el perímetre del camp de tir, davant el malestar dels veïns per la caiguda de projectils a les propietats privades. Ho han anunciat aquest divendres, en una reunió amb l'alcaldessa de Sant Climent i l'alcalde d'Espolla.

La tanca s'instal·larà amb caràcter d'urgència i es farà recular un quilòmetre l'abast dels projectils per evitar que caiguin fora del terreny militar.

En la reunió també s'han compromès a desactivar els obusos i les granades localitzats en finques particulars d'Espolla i de Sant Climent Sescebes.

La setmana passada, una veïna d'Espolla, va veure com una sèrie de projectils disparats de la base militar de Sant Climent Sescebes li impactaven a prop de casa. Un d'ells, només es va quedar a 100 metres.

En els últims dies, els veïns han trobat més d'una dotzena d'impactes, arbres trencats i nombrosos casquets de morter dispersos per la muntanya.

Per això, van demanar la intervenció dels als ajuntaments d'Espolla i Sant Climent Sescebes. Aquest migdia s'ha fet la reunió dels dos alcaldes amb el coronel de la base militar, Rafael Morenza, a qui han reclamat que hi posi mesures.

Segons ha explicat l'alcaldessa de Sant Climent, Olga Carbonell, el coronel s'ha disculpat en diverses ocasions i els ha dit que encara no se sap què ha passat, si ha estat un error humà o algun defecte de l'artilleria disparada. S'ha compromès a investigar-ho.

"Són els primers interessats a posar-hi remei, són conscients de la gravetat dels fets que han posat en perill la integritat física de les persones", ha explicat Carbonell.

 

 

 

Anar al contingut