Barcelona

Els rescats de banyistes es dupliquen a Girona i Tarragona pel mal temps i les imprudències

L'estiu està sent complicat a les platges catalanes pel que fa al nombre de rescats. Segons la Creu Roja, s'han fet més del doble d'actuacions que l'any passat a les platges de Girona i Tarragona. L'única demarcació on han disminuït és al litoral barceloní. Entre les causes, hi ha el mal temps, els corrents marins i, en alguns casos, la imprudència dels banyistes que no segueixen les recomanacions.

Actualitzat
Per demarcacions, a Girona s'han produït 22 rescats que representen un augment del 144% respecte al juliol del 2010; a Tarragona un total de 77 que equivalen a un 83,3%; i a Barcelona només 57, és a dir, un 32,9% menys que durant l'any passat, segons el comunicat de la Creu Roja.

L'augment de rescats a Girona i Tarragona es deu en gran part a les condicions meteorològiques adverses, als corrents marins i al mar de fons que s'han registrat en aquestes zones del litoral durant bona part del mes de juliol. A més, a Tarragona cal afegir-hi la gran afluència de banyistes que, tot i el mal temps, han continuat freqüentant les platges, al contrari del que ha succeït a la resta de demarcacions.

Coma-ruga, punt negre

Un dels punts més negres és la platja de Coma-ruga, on hi ha hagut dues víctimes mortals en menys d'un mes. L'última, una jove de quinze anys que ha mort aquest dijous després d'haver-se ofegat dos dies abans mentre es banyava en una zona prohibida del port.

Menys picades de medusa

També s'han reduït les assistències motivades per picades de medusa, que els temporals d'aquest estiu han allunyat de la costa. A finals de juliol s'havien atès 3.654 persones per aquest motiu, un 25% menys que durant el 2010.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut