Barcelona

Els reis homenatgen les víctimes de l'atemptat acompanyats per Puigdemont i Colau

Enmig de la multitud, la comitiva amb els monarques ha recorregut uns metres de la Rambla entre aplaudiments de la ciutadania, però també s'ha sentit algun xiulet

RedaccióActualitzat

La d'aquest dissabte ha estat una altra jornada d'homenatge a les víctimes i condemna de l'atemptat de la Rambla de Barcelona i Cambrils. La jornada ha tingut dos punts d'homenatge, la Rambla de Barcelona i el Saló de Cent de l'Ajuntament, on s'ha posat a disposició dels ciutadans el llibre de condolences.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, els reis d'Espanya i la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, han anat junts a fer l'ofrena floral al mosaic de la Rambla, que s'ha convertit en símbol de record de les víctimes.

 

Enmig de la multitud, la comitiva amb els monarques ha recorregut uns metres de la rambla entre aplaudiments de la ciutadania, però també s'ha sentit algun xiulet.

Davant del mosaic de Joan Miró, han fet uns minuts de silenci mentre s'han torna a sentir el lema: "No tinc por", una frase a la qual també s'ha sumat el rei Felip VI.  

Els monarques han homenatjat les víctimes amb una corona de flors i una espelma que han dipositat en aquest altar improvisat de record a les víctimes de l'atemptat.

A l'Ajuntament, Ada Colau ha estrenat el llibre al matí i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ho ha fet aquesta tarda.

 

També els reis han firmat el llibre de condolences.

 

Visita dels reis a l'Hospital del Mar

Al migdia, els reis Felip VI i Letícia han visitat als ferits en l'atemptat de la Rambla que estan ingressats a l'Hospital del Mar.

Els monarques han arribat a dos quarts d'una a les portes del centre hospitalari, on els ha rebut el conseller de Salut, Toni Comín, i la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat.

Abans de visitar els ferits ingressats a l'Hospital del Mar, s'han entrevistat breument amb els responsables del centre hospitalari per saber de primera mà quina és l'evolució dels ferits.

 

 

L'Hospital del Mar va ser el centre on es van traslladar el major nombre de víctimes de l'atropellament intencionat per la seva proximitat amb el lloc de l'atemptat, la Rambla.

Anar al contingut